ACTUALITAT


Croqueta Family: un pont entre l’escola i la família

8 setembre 2020

Edelvives Comunitat Valenciana presenta un material digital que farà possible el seguiment del projecte Croqueta des de casa, amb l’objectiu d’afavorir la vinculació dels centres educatius amb les famílies.

Durant aquests últims mesos la família ha cobrat, si cap, un protagonisme més gran. A causa de les circumstàncies, s’ha convertit en un suport indispensable en el procés d’aprenentatge dels seus fills. Com a conseqüència d’això, la vinculació amb el professorat que estava a l’altre costat de la pantalla s’ha fet més estreta. En aquest context naix Croqueta Family, una eina senzilla que facilita el suport entre docents i famílies, en els casos en què siga necessari.

Què és Croqueta Family?
Es tracta d’un material digital amb què les famílies podran fer un seguiment de les missions Croqueta que desenvolupen els seus fills i, a més a més, involucrar-se en diferents moments d’aprenentatge, perquè tots i totes puguen gaudir de l’experiència. La proposta està especialment dissenyada per a la família i s’hi recullen totes les orientacions i els suggeriments necessaris per a treballar Croqueta.

El seu disseny, clar i actual, afavoreix la doble funcionalitat de suport: al docent i a les famílies. D’aquesta manera, les famílies disposaran d’un material que els ajudarà en el treball que els seus fills hagen de fer a casa i els docents tindran un suport editorial per a portar avant el projecte independentment de les circumstàncies.

Llicència
Amb la llicència, les famílies podran accedir a:
• La guia per a les famílies: que explica l’ús del material digital i dona orientacions senzilles per a fer a casa.
• La secció Alimenta la teua ment: on trobaran el mural de la missió, el llibre rol per a seguir la missió, els contes per a treballar emocions, el trencaclosques del personatge, les cançons i audicions, els vídeos dels tallers Croqueta i les targetes d’informació visual.
• El Joc Croqueta: on estan totes les activitats interactives de cada missió.

Guia per a les famílies
La guia proposa suggeriments i indicacions per als apartats digitals que s’activen amb la llicència. També disposa d’espais amb propostes de jocs, moviment i activitats senzilles de mindfulness.

Al final de la guia, la família trobarà la secció de Moments de concentració, uns imprimibles per a la realització de traços, nombres i activitats de pintat que permeten fer xicotets treballs en què la concentració i la coordinació oculomanual seran la clau.

Per a facilitar el treball dels pares, la presentació es pot seguir de manera còmoda i senzilla. A més a més, té indicacions concises i icones que permeten saber si en l’activitat el xiquet o la xiqueta pot ser completament autònom o necessita alguna ajuda per part de l’adult .

Ve de gust conéixer-lo i utilitzar-lo, veritat? Croqueta Family es convertirà en un punt de trobada i d’intercanvi entre els docents i les famílies, que millorarà el procés d’ensenyament i aprenentatge dels xiquets i les xiquetes. Una nova eina per a un nou temps.

No t’ho pots perdre!