ACTUALITAT


Edelvives acompanyarà les famílies amb renda mínima

13 maig 2020

La Fundación Edelvives becarà amb el 50% del cost dels llibres de text del Grupo Edelvives les famílies que accedisquen a la renda mínima que el govern aprovarà en els pròxims dies.

Al llarg d'aquests mesos, el Grupo Edelvives, igual que moltes organitzacions civils i privades, ha posat al servei de tota la societat els seus recursos de manera altruista per a aconseguir pal·liar els efectes d'aquesta crisi sanitària i social.

Aquest temps que ens ha tocat viure ens està posant a prova com a societat. Ja no n'hi ha prou amb actuar per compte propi; qualsevol solució passa per una acció col·lectiva on el grup estiga per damunt de l'interés particular i, en aquesta nova manera conscient d'organitzar-nos, de sentir-nos i d'estar, l'èxit absolut rau en el fet que ningú pot quedar-se en el camí.

Com explica Javier Cendoya, Director General del Grup Edelvives: «Ens toca estar a l'altura del drama social que viurem després d'aquests dies. Una part important de la nostra societat, persones amb nom i cognoms, passaran per dificultats econòmiques extremes, i estem obligats a respondre amb una sensibilitat molt especial. Aquest compromís és una mescla de responsabilitat, de voluntat i de sintonia, entre nosaltres, amb la Institució Marista que ens dona suport, i amb tota la societat. Sense compromís deixaria d'existir l'ètica de l'esforç que ha fet d'Edelvives una empresa perdurable».

Des d'aquesta perspectiva i amb l'objectiu que ningú es quede arrere i equilibrar la balança dels més desfavorits que aquesta crisi està generant, la Fundación Edelvives llança un ambiciós programa d'ajuda que es resumeix en quatre punts:

  • La Fundación Edelvives assumirà el 50% del valor dels llibres de text vinculats al Grupo Edelvives (Edelvives, Edelvives Comunitat Valenciana, Baula, Ibaizabal i Tambre). Aquesta beca es concedirà a les famílies que accedisquen al programa de renda mínima vital que el govern posarà en marxa en els pròxims dies.
  • L'ajuda inclou els llibres de les matèries curriculars, amb la seua llicència digital corresponent, per a les etapes educatives d'Infantil, Primària, ESO i Batxillerat.
  • Aquesta iniciativa entrarà en vigor l'endemà de la publicació oficial del govern en el BOE i durarà fins al 15 de setembre de 2020.
  • L'obtenció de la beca serà fàcil i senzilla. Es durà a terme a través d'un protocol que s'especificarà en la web d'Edelvives l'endemà de la publicació oficial. Només s'haurà d'acreditar la concessió d'aquesta ajuda i l'escolarització de l'alumne/a.

«Si volem una educació integral per als nostres alumnes hem de mostrar-los un món més just i solidari perquè, ja des d'ara, es comprometen amb ell».


L'aposta per aquesta iniciativa per part de la Fundación Edelvives respon, segons el seu propi director, Juan Pedro Castellano, al fet que «l'educació, la família, el compromís i la protecció de la infància són els eixos que han de sostenir els materials, les propostes i les accions del nostre grup editorial. Si volem una educació integral per als nostres alumnes hem de mostrar-los un món més just i solidari perquè, ja des d'ara, es comprometen amb ell. Per a nosaltres és fonamental proporcionar els mitjans necessaris perquè tots puguen accedir a la seua formació en igualtat de condicions, fent costat especialment a aquells que ho tenen més complicat».


Des del començament de la crisi sanitària, Edelvives ha volgut reconéixer l'enorme esforç que estan fent les institucions educatives, els docents i els alumnes amb les seues famílies per a adaptar-se a una situació tan complexa. Per això, ha treballat per a facilitar-los tot el que està a la seua mà. Entre les múltiples accions gratuïtes realitzades fins hui, ha posat a la disposició d'escoles i famílies la majoria de les seues plataformes digitals amb continguts educatius de totes les etapes, ha elaborat nombrosos seminaris web i conferències de formació i suport, tant a docents com a famílies i també ha cedit molts dels seus continguts perquè siguen emesos en la televisió a fi de donar suport a l'educació a casa. La culminació d'aquest reconeixement de la tasca docent que fa possible la continuïtat de les classes en les llars, i que a vegades sembla invisible però a la qual també cal aplaudir, serà el llançament en pocs dies de la campanya «Profes imprescindibles».

Dins d'aquest mateix compromís, Edelvives ha mantingut tots els llocs de treball sense realitzar cap ERTO. Amb dos objectius, d'una banda, que els seus empleats no perden poder adquisitiu en aquests moments de tanta complexitat, i de l’altra, per a garantir un excel·lent servei a l'inici del curs. També ha tingut la seua impremta treballant tots els dies de confinament, no sols per a assegurar que la totalitat dels llibres de text estiguen a temps, sinó també per a produir màscares diàriament per a fer costat al nostre sistema sanitari.

Edelvives continuarà mostrant el seu compromís amb l'educació, somiant projectes rupturistes que combinen processos d'aprenentatge amb servei a la comunitat promovent una transformació social, com ho du a terme des de fa més de 130 anys.