ACTUALITAT


‘El drac del Patriarca’, entre els llibres més venuts de la Plaça del Llibre

14 febrer 2019

La llegenda, il·lustrada per David González i adaptada per Alícia Casanova, se situa entre els vint llibres més venuts de la Plaça del Llibre i el tercer més venut de literatura infantil.

Entre l’1 i el 4 de novembre es va celebrar a València la sisena edició de la Plaça del Llibre, un encontre anual en què escriptors, il·lustradors, editors i llibreters participen en la considerada la mostra més important de literatura en valencià a la ciutat. L’editorial Edelvives va participar-hi amb un seguit d’actes per a donar a conéixer als lectors les novetats literàries en valencià, entre les quals destaca la nova col·lecció infantil «Terra de llegendes». Aquesta col·lecció de llegendes valencianes està pensada per a primers lectors, amb narracions breus protagonitzades per personatges fantàstics. De moment, compta amb dos títols, L’escala de la donzella i El drac del Patriarca, que inclouen un QR amb làmines per a pintar, àudios i un vídeo de la llegenda narrada pel contacontes Llorenç Giménez.

L’il·lustrador David González

L’il·lustrador David González.

Cal destacar que El drac del Patriarca va quedar entre els vint llibres més venuts de totes les jornades i fou el tercer més venut pel que fa a literatura infantil. La llegenda, adaptada per l’escriptora Alícia Casanova i il·lustrada pel dibuixant David González, explica l’entremaliada història d’un malvat drac que tenia atemorits els veïns de la ciutat de València i d’un enginyós cavaller que volia derrotar-lo. L’il·lustrador va participar en la trobada amb la signatura d’exemplars als més menuts.