ACTUALITAT


El “TIL” irromp a les aules amb força

9 abril 2019

Més de 40 docents van compartir les seues experiències amb el Tractament Integrat de Llengües.

El passat 9 d’abril el centre Arrupe de València va ser testimoni d’un curs de formació al voltant d’una idea cada vegada més present en el món educatiu: la necessitat de tractar les llengües a l’aula d’una manera integrada, és a dir, convertir l’aula en un reflex del que passa en la vida quotidiana.

Pura María Garcia, coordinadora del projecte de Tractament Integrat de Llengües (TIL) d’Edelvives Comunitat Valenciana, porta més de vint anys desenvolupant diferents tasques dins del món de la cultura i l’educació (com a professora, autora, editora, formadora de professorat...). I és precisament tot aquest bagatge el que va transmetre als 43 docents inscrits en aquest curs promogut per Edelvives i FERE.

Damunt de la taula es van posar moltes preguntes que suposen un repte habitual a les aules de Primària: com podem trencar els patrons establits en educació i fomentar la creativitat? Cal repetir constantment els continguts comuns a totes les llengües o es pot donar un aprenentatge efectiu per transferència lingüística? Quins recursos es poden utilitzar en les classes de castellà, valencià i anglés perquè els alumnes estiguen igual de motivats en aquestes tres assignatures? Aquestes i altres qüestions es van debatre en aquesta trobada, en què l’experiència dels mateixos docents que ja treballen amb metodologia TIL va resultar molt enriquidora.

A més a més, els docents que encara no coneixien el projecte d’Edelvives Comunitat Valenciana van poder acostar-s’hi i descobrir els avantatges d’aquest material, que ja es pot trobar per als cursos de 1r, 2n i 3r de Primària i anirà arribant en el futur a la resta de cursos d’aquesta etapa educativa.