ACTUALITAT


Les Jornades Educatives Edelvives arriben a València

2 abril 2019

València es va convertir en la primera destinació de les Jornades Educatives Edelvives 2019.

El passat 30 de març, més de 250 docents van poder gaudir de diversos tallers dins del marc de les Jornades Educatives Edelvives, enguany amb el lema «Dale al Coco» i amb la neurociència com a eix vertebrador.
Com va recordar Anna Forés en la seua conferència sobre principis de la neuroeducació: «Estem vivint una primavera educativa, i per això ens hem de sentir privilegiats». Sens dubte, és una gran responsabilitat però també un gran repte al qual s’han d’enfrontar els docents actuals. I justament en aquest marc és on cal situar les Jornades Educatives d’Edelvives, que naixen amb l’objectiu d’acompanyar els docents en aquest camí de cerca de noves metodologies que trenquen amb allò tradicional i motiven els infants i els joves en un món globalitzat i ple d’incerteses.

Els tallers de les Jornades Edelvives 2019 van girar al voltant de diversos aspectes relacionats amb el món educatiu: des de l’aplicació més pràctica i motivadora dels últims estudis de neurociència (Academia Coco-chef, ¡A todo ritmo con la neuromotricidad!), fins a les tendències més motivadores de gamificació (BrainLessEscape), passant per les eines digitals més útils dins de l’aula (Somos digitales) i les idees d’arquitectura més innovadores per a traure el màxim rendiment als espais educatius (Una escuela llamada futuro). I no podia faltar el món de la literatura Infantil i Juvenil, que també va estar present amb una taller sobre àlbum il·lustrat (¡Todo el mundo lee!), que va reivindicar el poder comunicatiu, i moltes vegades oblidat, de la imatge. 

Els paràmetres sota els quals es van desenvolupar els tallers ja van ser posats de manifest durant la conferència inaugural oferida per Raúl Bermejo: cal trobar noves eines de motivació dels xiquets i les xiquetes més enllà de pintar, retallar i apegar; cal explorar nous camins, deixar la porta oberta la imaginació, a les infinites interpretacions, a la creativitat i, per damunt de tot, cal utilitzar el moviment com a eina potenciadora de l’aprenentatge. I justament tot això és el que no va faltar en els tallers: moviment, diversió, sorpreses... En paraules de Sara Giner, mestra de Primària que va assistir a les jornades: «No sols m’ha paregut molt interessant, sinó que ho he passat genial!».