ACTUALITAT


L’il·lustrador David González mostra la seua obra en Il·lustra Castelló

15 febrer 2019

La mostra va donar a conéixer l’obra de nombrosos il·lustradors valencians per mitjà de presentacions, tallers i ponències.

El dibuixant valencià David González, il·lustrador de la llegenda El drac del patriarca, va participar el passat 9 de novembre en la primera edició de la fira Il·lustra Castelló, comissariada per Rachel Dutch i Juan Vicente Centelles. La llibreria Argot va acollir la presentació del llibre en què David González va donar a conéixer les diferents fases del seu treball durant el procés d’il·lustració de la història.

González va projectar diferents seqüències il·lustrades i es va centrar en els detalls i en les tècniques emprades. Durant més d’una hora, el dibuixant va respondre els dubtes dels assistents i va explicar pas a pas el procés de creació que va dur a terme per a donar vida a l’entranyable i alhora malvat drac que protagonitza aquesta història tan divertida.

El drac del patriarca és el primer títol de «Terra de llegendes», una col·lecció de lletra lligada pensada per a primers lectors i adaptada per Alícia Casanova. Les llegendes estan protagonitzades per éssers fantàstics de la tradició valenciana i s’acompanyen de diferents recursos descarregables per mitjà d’un QR per a treballar amb els més menuts: làmines per a pintar, àudios i un vídeo de la llegenda narrada per Llorenç Giménez el contacontes. L’escala de la donzella, il·lustrada per Marta Chaves, és la segona llegenda d’aquesta col·lecció.