ACTUALITAT


Màgia i llegendes a la Fira del Llibre

16 maig 2019

Un any més, Edelvives es fa present a la Fira del Llibre de València amb les novetats en literatura infantil i juvenil

Del 25 d’abril al 5 de maig ha tingut lloc als jardins de Vivers de València la Fira del Llibre, un dels encontres més rellevants de l’any a la Comunitat Valenciana relacionats amb la literatura. Durant aquests dies, la gent que s’hi ha acostat ha pogut gaudir de presentacions de llibres, contacontes, recitals de poemes, concerts, debats i un fum d’activitats més per a tots els públics, a banda de les signatures de llibres tant en les casetes de l’organització com en les de les llibreries. 

La màgia dels formatges

Pura María García, autora de la novel·la L’estranya desaparició dels formatges quadrats, presentà un espectacle de màgia per a grans i menuts de la mà de Fer el Mag. L’actuació, que començà amb un divertit joc d’il·lustració d’endevinalles per part de l’autora, continuà amb una sessió sorprenent de màgia plena de trucs relacionats amb la trama del llibre. 

Fer el Mag no deixà ningú indiferent amb els seus magnífics trucs i, a més a més, feu participar alguns dels assistents en demanar-los que l’acompanyaren a l’escenari, fet que provocà les delícies dels més menuts.

Una vegada acabat l’espectacle, l’autora signà uns quants exemplars del llibre i es va fer fotos amb els seguidors d’Àlex i la colla d’investigadors de formatges que s’acostaren a conéixer-la.

Gegants, monstres i sirenes de llegenda

L’últim dia de fira, es presentaren els dos nous títols de la col·lecció Terra de llegendes, El monstre i les sirenes i Tombatossals. Per a això, es comptà amb la presència d’Alícia Casanova Belda, qui ha fet possible les adaptacions per a primers lectors, i dels il·lustradors Irene Bofill i Marc Bou.

Alícia Casanova preparà una sessió de contacontes espectacular, amb un escenari decorat especialment perquè el públic se sentira dins de la història. En primer lloc, els assistents pogueren gaudir de la llegenda del gegant Tombatossals, amb els personatges representats en figures de cartó distribuïdes per l’escenari. Alhora que l’autora contava la història, Marc Bou il·lustrà amb molta traça un retrat de Tombatossals.

Una vegada enllestida la primera llegenda, començà la història de les sirenes de Calp. Irene Bofill pujà a l’escenari per a il·lustrar una de les escenes, i Alícia Casanova seguí contant envoltada d’un mar de tela blava, tot bufant el caragol màgic de la història per a advertir al públic del perill d’un monstre molt roín.

En finalitzar la sessió, es repartiren il·lustracions dels personatges als més menuts perquè pogueren pintar-los. Tot seguit, l’autora i els il·lustradors signaren exemplars dels llibres a la caseta de la llibreria El Cresol. A aquests s’uní David González, il·lustrador d’un altre dels títols de la col·lecció, El drac del Patriarca.

Agafant embranzida per a l’any vinent

A banda dels espectacles principals, Edelvives va estar present també de la mà de Lourdes Boïgues. La dues vegades guanyadora del premi Enric Valor de literatura juvenil, va signar exemplars de L’estirp del caçador i La màquina dels somnis.

A més a més, Mariló Àlvarez Sanchis estigué signant exemplars dels Relats d’un futur imperfecte a la caseta de la llibreria Leolo i després participà en un col·loqui sobre ciència-ficció. 

I ja per a acabar, tot el món que passà per l’Envelat d’editorials pogué gaudir d’una selecció tant de les últimes novetats en valencià com dels àlbums il·lustrats més reeixits d’Edelvives. 

D’aquesta manera, un any més Edelvives s’ha fet present a la Fira del Llibre per a poder oferir als seus lectors grans històries de la mà de magnífics escriptors i il·lustradors, i també la possibilitat de conéixer-los en persona. L’any que ve, sens dubte, Edelvives hi tornarà a ser!