ACTUALITAT


Projecte Brisa: nou projecte de Religió Catòlica per a Educació Infantil

7 abril 2021

Nou projecte educatiu per a la classe de Religió d’Infantil.

Projecte Brisa
El projecte Brisa naix amb l’ànim de respondre a la necessitat de formació integral de les persones i, a més, aborda la indispensable dimensió religiosa. El seu objectiu és ajudar l’alumnat d’Infantil al coneixement propi, a aprendre dels altres i a millorar el seu entorn.

Per a això Rua, la protagonista del projecte, visitarà amb la seua amiga, l’estrela Haku, diferents escenes dels evangelis. En aquestes trobarà personatges bíblics en la seua infància (Marta, Maria Magdalena, Pere, Joan…) i Jesús, Maria i Josep, que es presenten com a models de vida.

El projecte Brisa utilitza, en tot moment, una metodologia activa en la qual l’alumnat és protagonista del seu propi aprenentatge i s’involucra en el treball. A més, és un aprenentatge compartit en el qual és fonamental la cooperació entre tots els membres del grup.

El projecte compta amb materials per a l’alumnat que es presenten en una carpeta:

  • Un quadern de treball amb il•lustracions i fotografies.
  • Tres llibres de contes, un per trimestre, per a cada curs. 
  • Un llibre viatger, que és un instrument divertit i visual amb el qual es treballen els continguts des de la creativitat, la dimensió simbòlica i l’artística.

El material per al docent i l’aula es presenta en una bossa en què es pot trobar:
  • Programacions d’aula i projecte curricular.
  • Explotació didàctica de les unitats, amb multitud de suggeriments per al docent i activitats d’ampliació i reforç.
  • Suggeriments per a treballar els contes i els llibres viatgers.
  • Làmines fotocopiables com a material addicional per a reforçar els continguts.
  • Tallers relacionats amb els continguts de les unitats.
  • Reproducció dels textos bíblics tal com apareixen en el quadern de l’alumnat i en les versions completes de la Bíblia.
  • Les lletres de les cançons.

Brisa, el nou projecte de Religió Catòlica, és una alenada d’aire fresc. 

Tots aquests materials han sigut presentats a la Conferència Episcopal Espanyola per a la revisió i l’aprovació.

El projecte Brisa es complementa amb una proposta digital adaptada a l’edat dels alumnes que, més que un afegit, constitueix una nova forma d’aprenentatge. Consta d’una versió per al docent i una altra per a l’alumnat.

Els alumnes gaudiran d’un aprenentatge gamificat en el qual hauran de completar una gran varietat d’activitats interactives (trencaclosques, laberints, memòria…). Mentrestant, posem a la disposició dels docents una completa proposta didàctica que, a més dels mateixos continguts de la versió impresa, està enriquida amb activitats d’ampliació i reforç, cançons, contes animats i narrats, programacions, solucionaris, avaluacions, suggeriments per a les celebracions, etc.

Estem a la teua disposició per a ampliar la informació sobre aquest projecte en l’adreça electrònica: comunicacion@fundacionedelvives.org.

Continuem caminant junts.