Actualitat

«Saber i guanyar temps», la proposta d’Edelvives en SIMO 2023

«Saber i guanyar temps», la proposta d’Edelvives en SIMO 2023

Edelvives inaugura el seu estand de SIMO Educació amb un convidat que ha guanyat temps al temps i presenta, al costat dels seus partners, una proposta per a optimitzar el temps dels docents i facilitar-los el seu dia a dia

simo
Educació 21 Novembre 2023

L'editorial va inaugurar el seu estand en el Saló internacional de tecnologia i innovació educativa (SIMO) presentant el concurs «Saber i guanyar "temps"» conduït per l'imitador Raúl Pérez donant vida a Jordi Hurtado. Van actuar com a concursants María Antonia Rodríguez, directora general de Dell Technologies; Gonzalo Romero, Head of Education Google Spain; i Alejandro Cebrián, director general Edelvives España. Amb aquest cridaner format van oferir la seua proposta perquè els i les docents puguen «guanyar temps».

Stand Edelvives
logo_expandable
simo
logo_expandable

Els nostres concursants van passar per les proves, ja conegudes per tothom. En la primera, «La bateria de savis», cadascun va triar un tema. Gonzalo Romero es va decantar per «El futur de l'educació», María Antonia Rodríguez per «L'impacte de la tecnologia en l'educació» i Alejandro Cebrián per «Guanyar temps d'aprenentatge».

Després va arribar «La part pel tot», en la qual entre tots tres havien de resoldre la gran pregunta: quina és la millor proposta tecnològica educativa? Les pistes van venir de la mà dels partners.

La primera pista la va donar Javier Garrido, CEO GlobalEduca, Grup Edelvives. Els va explicar que la millor proposta depenia de factors humans i tecnològics. El docent ha d'eliminar la por a l'ús de la tecnologia i necessita una bona formació. També els va aconsellar posar el focus en l'avaluació. Després d'ell, Jorge Mata, CTO de l'Acadèmia d'inventors, els va suggerir que s'acostassen a l'Acadèmia. Allí es poden trobar propostes d'informàtica, programació, ciència, electricitat, electrònica...

Abans de continuar amb aquesta prova, Jordi Hurtado va provar les seues habilitats matemàtiques amb la «La calculadora humana». Després, va seguir amb «La part pel tot». En aquesta ocasió Fernando Rodríguez, CEO Grup AE, va explicar la importància de la formació tecnològica i digital dels i les docents, així com els potents programes que se'ls ofereixen. Finalment, Lidia Pitzalis, responsable corporativa de Transformació digital, va exposar les bondats de la IA per a resoldre problemes amb les programacions i aconseguir-les en un sol clic per a totes les comunitats autònomes; la utilitat de tutor intel·ligent, que aconsegueix que el professor es multiplique a l'aula; plans lectors, projectes...

Tots ells, en un ambient distés, gràcies als divertits comentaris de Raúl Pérez que va imitar també a altres personatges com Miguel Bosé, van corejar a l'uníson la resposta a la gran pregunta: Take your time.

El concurs va concloure amb el repte, en el qual van endevinar, a partir de la seua definició, les paraules clau de la seua proposta educativa: digitalització, tecnologia, formació, èxit, simplicitat, agilitat, escolta, acompanyament, temps.

Per l'estand també va passar la comitiva de personalitats que van inaugurar la fira encapçalada per don Emilio Viciana, Conseller d'Educació, Ciència i Universitats de la Comunitat de Madrid.

Comitiva de educación
logo_expandable
Comitiva de educación
logo_expandable

Durant la fira i baix el lema «Take your Time. El temps és teu. Imagina-ho», Edelvives donarà a conéixer juntament amb els seus partners (Google for Education, Dell Technologies, Intel, Acadèmia d'Inventors, GlobalEduca i Grup AE) una completa proposta tecnològica educativa centrada, en aquesta ocasió, en l'optimització del temps.

Alejandro Cebrián, director general Edelvives España, va comentar: «en aquests moments, és crucial una innovació educativa autèntica, centrada no en els recursos materials, sinó en guanyar-li temps a l'aprenentatge i facilitar la rutina diària dels i les professionals de l'educació. La nostra proposta 'Edelvives TIME' sorgeix amb aquesta filosofia, enfocant-se en els educadors, alleujant la seua càrrega de treball burocràtic. Aquest projecte va més enllà d'oferir solucions pràctiques; reflecteix el nostre compromís amb les necessitats actuals, brindant als i les docents el temps i l'espai necessaris per a allò essencial: estar amb l’alumnat, abordar la diversitat, personalitzar l'atenció, inspirar i generar un canvi significatiu».

Alejandro Cebrián
logo_expandable

María Antonia Rodríguez, directora General de Dell Technologies, va assegurar que «el futur és digital, però el present ja és digital i les noves generacions han d'estar preparades». A més, va cridar l'atenció sobre «la correcta utilització de les habilitats digitals, la importància de la inclusió digital, la petjada en la responsabilitat social corporativa i l'impacte en l'educació de la seua empresa als països menys desenvolupats. Així mateix, va agrair a Edelvives el seu lideratge en el projecte.

Gonzalo Romero, Head of Education Google Spain, va explicar que «a partir d'ara el rol que ha de tenir el docent ha de ser el de coreògraf de l'aprenentatge». En els deu anys de Google en l'educació han treballat en solucions amb seguretat i sostenibilitat. Ara, els líders educatius realitzen una immensa labor i han de saber que tot es desenvolupa pensant en ells.

Així mateix, durant els dos primers dies es duran a terme tres col·loquis Take your 3. Un format diferent de ponència en el qual diverses perdones convidades disposen de tres minuts per a fer una síntesi de tres idees sobre temes concrets de gran interés. En aquesta ocasió els eixos temàtics seran: La tecnologia fa als xiquets i a les xiquetes menys intel·ligents?, El teu temps és or i la teua docència també i No deixes per al futur el que la tecnologia et pot oferir hui.

En l'estand també hi haurà demostracions amb els avantatges i les novetats de Google for Education i una mostra dels dispositius de Dell-Intel. També es podran conéixer eines com 4IU, l'assistent intel·ligent que integra Xat GPT en la plataforma Edelvives Digital Plus; el Lector immersiu, per a la millora l'experiència lectora dels i les estudiants; l'avaluador Perflick o el Programador. A més, es presentaran solucions com la plataforma de gestió educativa GlobalEduca; les possibilitats per a desenvolupar el talent STEAM de l'alumnat d'Acadèmia d'inventors i la proposta formativa de Grup AE.

 Simo Educació és un esdeveniment internacional de tecnologia i innovació educativa que se celebra anualment a Madrid, organitzat per IFEMA MADRID. Aquesta edició es realitzarà del 14 al 16 de novembre de 2023. Aquest esdeveniment reuneix les marques líders en tecnologia i continguts digitals per a l'ensenyament, mostrant les eines i solucions tecnològiques més avançades per a la innovació educativa i la millora dels processos d'ensenyament-aprenentatge i de la gestió de centres d'ensenyament.