ACTUALITAT


Grupo Edelvives i Microsoft signen una aliança per impulsar la digitalització dels centres educatius

25 octubre 2022

Com a socis estratègics, posaran en marxa plans de formació i certificació en competència digital i STEAM per a estudiants i docents

Grupo Edelvives, del qual forma part Edelvives Comunitat Valenciana, i Microsoft han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de potenciar la digitalització dels centres educatius i establir un entorn educatiu innovador que promoga el talent digital. A més, treballaran conjuntament en la posada en marxa d’experiències i projectes sobre l’ús de les tecnologies aplicades a la millora dels serveis que es presten en l’àmbit educatiu per a assolir entorns d’aprenentatge col·laboratius, segurs i inclusius, que fomenten el pensament crític i computacional, així com la col·laboració i comunicació d’estudiants, professors i famílies.

Totes dues entitats posaran en marxa plans de formació en competència digital per a estudiants, dividits en dos nivells —de cicle superior de Primària fins a 2n d’ESO i de 3r d’ESO fins a Batxillerat— que podran obtenir la Certificació d’Estudiants Digital Skills powered by Microsoft, gràcies a la col·laboració amb el Grup Advanced Education.


Una de les primeres col·laboracions entre Grupo Edelvives i Microsoft ha estat l’organització de Toma que Toma, un esdeveniment que va tenir lloc a les oficines de Microsoft el 19 d’octubre i que anava dirigit a docents de totes les etapes educatives.

Durant la jornada, es va analitzar el nou paradigma educatiu que planteja la nova legislació educativa mitjançant interessants xarrades i tallers amb l’objectiu d’ajudar els docents en la seua tasca diària.

Javier Cendoya, director general de Grupo Edelvives, va comentar que «és fonamental entendre la convulsa situació en forma d’oportunitats, i per això a Grupo Edelvives ens entusiasma estar a prop dels millors per acostar a les aules propostes transformadores». Al seu torn, Francisco Javier García Calvo, director d’Educació de Microsoft España, va afirmar que «La tecnologia és, sense dubte, un dinamitzador per a la millora de l’educació i una aposta segura per formar el talent digital que tant li cal a la nostra economia».

Aquest acord inclou formació i certificació per a potenciar les capacitats digitals del professorat, de manera que els docents les transmeten a l’alumnat.

D’aquesta manera, els docents i els centres educatius clients de Grupo Edelvives podran obtenir diferents certificats que avalen la destresa amb la tecnologia i la implantació d’una metodologia innovadora a les aules:

  • Centres Showcase School: una distinció que premia els centres com a institucions educatives que han demostrat millores en els resultats del seu alumnat gràcies a l’ús de les diferents eines i solucions digitals de Microsoft posades al seu abast.

  • ME – Microsoft Educator: que confirma que el professor coneix i empra les noves tecnologies a l’aula.

  • MIE Experts – Microsoft Innovative Educator Experts: un programa mundial exclusiu que els reconeix com a professors visionaris que fan servir tecnologia Microsoft i que ajuden altres col·legues a fer-la servir de manera efectiva per millorar l’aprenentatge dels estudiants.