ACTUALITAT


Halloween: històries de por només per a valents

27 octubre 2020

Edelvives us proposa una esgarrifosa selecció de terrorífiques lectures per a celebrar la festa de Halloween envoltats de fantasmes i altres criatures tenebroses. Reunireu el valor per a submergir-vos entre les seues pàgines?

S'acosta el 31 d'octubre i el cor s'accelera. Avancem l'emoció d'aquesta nit tan especial plena d'esgarrifoses sorpreses. Quina sensació de plaer tan estranya que ens proporcionen les històries de por, veritat? 

La nit de Halloween és una ocasió excel·lent per a reunir-se amb la família o els amics i compartir amb ells relats terroríficament divertits a la llum d'una llanterna. I si, a més a més, us animeu a disfressar-vos o a decorar la casa amb motius espectrals, l'entreteniment i els calfreds estan garantits. 

A Edelvives hem preparat una selecció de lectures per a totes les edats. Comencem per les recomanacions per als més menuts, tot i que no per això menys valents. 

En Feliz Halloween, una xiqueta descriu com celebra per primera vegada aquesta festivitat: la carabassa que talla el pare, la festa de disfresses a casa de Jaime, els jocs i, com no, la divertida peregrinació per les cases del veïnat demanant dolços. L'obra es converteix així en una senzilla introducció a Halloween per als més menuts.

Gustavo, el fantasma tímido és un conte deliciós sobre un xicotet fantasma al qual li costa fer amics. Un dia se li ocorre una atrevida idea per a aconseguir que els altres monstres se li acosten. Els cita al cementeri la nit de Halloween! Esperem que el pla isca com ell espera.

A la bruixeta Wanda també li envaeix la timidesa, fins al punt que a vegades no és capaç de dir una sola paraula. Un dia, la seua amiga Flo es troba en greu perill i només se salvarà si Wanda pronuncia un conjur. Serà capaç de fer-ho? Ho podreu descobrir en A la Wanda no li surten les paraules.

Els amics Filipo i Leo viuen una terrorífica aventura en Una noche de miedo. S'internen en el bosc a la recerca d'un lloc apropiat per a veure tranquil·lament les estreles fugaces, però els sorolls i les ombres de la nit els fan imaginar coses terribles. Afortunadament, aconsegueixen superar les pors i complir el seu desig. 

Per a les ments curioses de 8 a 10 anys, la col·lecció Ideaka presenta Tiempos de brujas y hechiceros, un llibre informatiu sobre les ciències ocultes en les diferents èpoques i cultures, des de Mesopotàmia fins a hui. De manera rigorosa, desmenteix i aclareix les idees errònies sobre la bruixeria que s'han perpetuat durant segles.

Tornant a la ficció: a l'internat Clearwater els éssers metamòrfics, és a dir, animals capaços de prendre forma humana, són ensinistrats per a controlar les seues transformacions i viure entre les persones sense ser detectats. El secreto de Holly és la tercera novel·la de la col·lecció Woodwalkers dirigida a lectors de 10 a 12 anys. No us perdeu aquesta nova aventura de Carag, el puma, i la seua amiga, l’esquirol rebel Holly, que promet ser tan trepidant com les anteriors de la sèrie. 

Els apassionats per la màgia estan d'enhorabona. Chris Riddell, el famós autor britànic de literatura infantil i juvenil, inaugura una nova col·lecció: Crónicas de los Caballos de nube. El primer volum, Guardianes de la magia, introdueix els lectors en el món fantàstic de Thrynne, on el futur de la màgia perilla. Només Zam, Phoebe i Bathsheba podran salvar-la dels seus enemics gràcies a uns objectes molt especials que reben com a regal.

El magnífic equip artístic format per Sébastien Perez i Benjamin Lacombe ha creat una nova i meravellosa obra que farà les delícies dels seus seguidors: La extraordinaria familia Appenzell. Narra la història d'una estirp singular, els membres de la qual desenvolupen algun tipus d'anomalia física que genera el rebuig social. Però on radica realment la monstruositat de les persones? Animeu-vos a conéixer els Appenzell de diverses generacions i ho esbrinareu.

Guardianes de fantasmas ofereix als lectors a partir de 12 anys una fantàstica experiència de realitat augmentada. Es tracta de descobrir el misteri de la desaparició d’Agamemnon White, guardià de fantasmes, seguint les pistes que conté el seu diari. Per a això, cal descarregar en el mòbil o tauleta l'aplicació Fantasmatic i seguir les instruccions del joc.

Continuem aquesta selecció de lectures per a la nit de difunts amb els dos volums de Contes macabres. Dirigits a lectors a partir de 14 anys, arrepleguen, en una cuidada edició de luxe, alguns dels relats més aborronadors del mestre del terror Edgar Allan Poe. Avís: és molt probable que aquestes colpidores històries traduïdes per Julio Cortázar, juntament amb les inquietants il·lustracions de Benjamin Lacombe, us gelen el cor. Esteu disposats a assumir el risc?

I per als més tradicionals, no podem deixar d’esmentar una col·lecció que ja s’ha convertit en tot un  clàssic per a Tots Sants, Terra de Llegendes, on els monstres valencians més terrorífics s’amaguen entre les pàgines per a espantar-te quan menys ho esperes. Enguany, les bruixes s’incorporen al grup d’espantacriatures amb el títol Les bruixes i el pescador, amb il·lustracions de Fran Parreño i text a càrrec, novament, d’Alícia Casanova. Altres figures terrorífiques que trobaràs a la col·lecció són El drac del patriarca i Tombatossals i els seus amics gegants.

Enguany, la nit de Halloween serà encara més especial, perquè la lluna plena brillarà per a vosaltres durant la lectura. Obriu bé les cortines, deixeu que la llum il·lumine l'estança i que les narracions us acompanyen.