ACTUALITAT


La caseta d’Edelvives triomfa a la Fira del Llibre de València

10 maig 2023

Enguany ha sigut la primera vegada de l’editorial amb aquest espai propi i el públic l’ha acollit de bon gust

La Fira del Llibre de València de 2023 no ha sigut una edició qualsevol per a Edelvives, que ha comptat amb una caseta pròpia per primera vegada en aquesta cita ineludible per a lletraferits i lletraferides. Així, l’editorial ha pogut mostrar la seua oferta literària infantil i juvenil al complet, incloent-hi totes les col·leccions, des dels títols més emblemàtics fins als més recents.

 L’acollida per part del públic ha sigut molt satisfactòria en una fira que ha crescut notablement en comparació amb 2022: més de 500.000 persones han visitat aquest certamen ubicat als Jardins de Vivers, la qual cosa representa un augment del 20%, segons les dades oficials facilitades per l’organització.

 Així mateix, la resta de xifres també són de rècord: 77 expositors (un 19% més que en l'anterior edició) en 117 casetes (un 20% més que en 2022) i més de 1000 activitats programades al llarg de les dues setmanes que ha durat la Fira del Llibre de València. Concretament, des del dijous 27 d’abril fins al diumenge 7 de maig.

 Algunes propostes d’aquesta programació han vingut de la mà d’Edelvives en forma de signatures i contacontes. El primer cap de setmana va estar protagonitzat per Enric Lluch, present a la caseta de l’editorial per a signar exemplars de Questim-Aton, la seua última novel·la publicada amb nosaltres, i ho va fer acompanyat de l’escriptora Fina Girbés, l’obra de la qual destaca pels poemes infantils.

 A més, Natalia Ranera, guanyadora del III Premi Internacional d’Il·lustració Edelvives, va estar el diumenge 30 d’abril de vesprada a la caseta de la llibreria El Imperio, on va signar exemplars del seu nou treball: l’antologia de poemes d’Emily Dickinson que ha sigut editada en versió bilingüe (castellà i anglés) amb el títol Una ardiente bruma.

La recta final de la fira també va estar plena de comboi. D’una banda, les signatures de novel·les juvenils de capçalera. En concret, Pasqual Alapont, autor de L’equip de les xiques, i Mari Carmen Sáez, autora de Misteri a la mansió Lumpini, van estar a la caseta d’Edelvives el dissabte 6 de maig de matí i de vesprada, respectivament.

 I, d’una altra, un contacontes a càrrec d’Eva Andújar, que va estar acompanyada d’Alícia Casanova, escriptora dels huit títols que conformen la col·lecció Terra de llegendes, les històries de la qual van omplir l’espai obert de la Fira del Llibre de València el diumenge 7 de maig de matí, on gaudiren les persones més grans i les més menudes alhora.

Tot plegat, no podem més que donar-vos les gràcies a totes les persones que ens heu visitat i que heu participat en alguna de les nostres activitats. Acomiadem aquesta Fira del Llibre de València amb moltes ganes de veure’ns novament el 2024!